ENGㅣ수미네반찬 '등갈비 김치찜' , 등갈비 손질ㅣ‍따따언니ㅣBraised back ribs with kimchi

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수미네반찬

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ENGㅣ수미네반찬 '등갈비 김치찜' , 등갈비 손질ㅣ‍따따언니ㅣBraised back ribs…

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Writer 따라따라follow valu… Date20-07-19 00:00 Hit9 Comment0

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#따따언니 #등갈비 손질 #등갈비요리
지금까지 이런 맛은 없었다
수미네반찬 등갈비 김치찜
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[순서]
1. 등갈비 핏물 제거하기 (4시간 정도 소요)
1) 흐르는 물에 3번 정도 헹굽니다
2) 4시간 정도 찬물에 담가주세요


2. 분술물과 남은 핏물을 빼기 위해 등갈비 데치기 (20분 소요)
1) 냄비에 등갈비와 카누 커피가루 2봉지, 된장 1.5스푼, 월계수잎 3장을 넣고

2) 고기가 잠길 만큼 물을 부은 뒤 약 20분간 팔팔 끓여주세요
3) 등갈비를 찬물로 헹궈 불순물을 제거해준다

3. 등갈비김치찜 양념장 만들기
1) 양파 반 개 채 썰고,
2) 고춧가루 1.5스푼, 매실액 1, 간장 5, 다진 마늘 2, 생강가루 약간, 물 700ml
3) 모든 재료를 볼에 넣고 섞어 주세요

4. 등갈비김치찜 만들기
1) 등갈비, 김치, 국물 2국자, 물 200ml 넣어주세요
2) 센불에서 끓으면 약불로 20분 정도 끓여주세요
3) 양념장을 붓고 센불 30분, 약불 30분 푹 익혀주세요
*푹익은 김치를 원하신다면 10분 더 끓여주세요
4) 간을 보시고 싱거우면 국간장 1스푼
5) 대파로 마무리하면 완성


[재료]
등갈비 (두 덩어리 사용)
김치, 김치국물 2국자
대파
국간장 1스푼

*등갈비 데치기 재료
카누 커피가루 2봉지, 된장 1.5스푼, 월계수잎 3장

*양념장 재료
양파 반개, 고춧가루 1.5스푼, 매실액 1, 간장 5, 다진 마늘 2, 생강가루 약간, 물 700ml


[Directions]
1. Remove blood from pork ribs. (About 4 hours)
1) Rinse 3 times under running water.
2) Soak in cold water for about 4 hours.
3) Rinse it twice more.

2. Blanch back ribs to remove impurities and drain remaining blood. (About 20 Minutes)
1) Put the back ribs in the pot. Add 2 bags of *KANU coffee powder, 1.5 T of soybean paste, and 3 laurel leaves.
*KANU is the name of Korean instant coffee beans.
2) Pour enough water to cover the meat and boil for about 20 minutes until the meat is cooked.
3) Rinse the back ribs with cold water to remove impurities.

3. Making 'Braised back ribs sauce'
1) Finely shred the half an onion.
2) 1.5T red pepper powder, 1T green plum extract, 5T soy sauce, 2T minced garlic, a little bit of ginger powder.
3) Mix all the ingredients in a bowl.

4. Making 'Braised back ribs with kimchi'
1) Put back ribs, kimchi, 2 ladle of kimchi juice and 200ml of water in a pot.
2) Start with high heat and when it boils, simmer for 20 minutes on low heat.
3) Pour 'Braised back ribs sauce' and cook on high heat for 30 minutes, low heat for 30 minutes.
*if you like fully cooked kimchi, bring to a boil for another 10 minutes.
4) If it's bland after tasting it, then 1T Korean style soy sauce.
5) Finish with green onions and you're done.


[Ingredients]
two lumps of back ribs
kimchi, 2 ladle of kimchi juice
Green onions
1T Korean style soy sauce.

*Ingredients used to blanch back ribs.
2 bags of *KANU coffee powder, 1.5 T of soybean paste, and 3 laurel leaves

*Ingredients used to 'braised back ribs sauce'
Half an onion, 1.5T red pepper powder, 1T green plum extract, 5T soy sauce, 2T minced garlic, a little bit of ginger powder.

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